Ιωάννα Βαπορίδη

 

CV

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Το 2005 αποφοίτησα από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδικότητες στην Ειδική Αγωγή και την Κολύμβηση.

Η αγάπη μου για το αντικείμενο με οδήγησε να συνεχίσω τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Φυσική Δραστηριότητα για Ειδικούς Πληθυσμούς», με το οποίο ασχολήθηκα ενεργά για 6 χρόνια. Στο διάστημα αυτό, συμμετέχω σε συνέδρια παρουσιάζοντας εργασίες και κάνω δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών, το ενδιαφέρον μου εστιάζεται στο συγκεκριμένο τμήμα των ειδικών πληθυσμών, τις εγκυμονούσες, και προκειμένου να το γνωρίσω καλύτερα, παρακολουθώ πρακτικά μαθήματα άσκησης για εγκύους από το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου και τη Σία Ζουρλαδάνη. Οι γνώσεις μου εμπλουτίζονται με μια σειρά σεμιναρίων για «Pilates για εγκύους», «Yoga για εγκύους» και άλλα συναφή για τα οποία έλαβα πιστοποιήσεις.

Οι σπουδές μου συνεχίζονται στην Αγγλία. Το 2007 παρακολουθώ το πρόγραμμα “Aqua Yoga στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία» του Διεθνούς Οργανισμού Birthlight και αποκτώ το δίπλωμα διδασκαλίας.

‘Έτσι, από το 2008, αρχίζω να διδάσκω επίσημα ως μέλος του Birthlight of U.K. «Aqua yoga για εγκύους». Είναι η πρώτη φορά που το πρόγραμμα αυτό διδάσκεται στην Ελλάδα!

Στη συνέχεια, θέλοντας να ολοκληρώσω τον κύκλο εκπαίδευσης γύρω από την εγκυμοσύνη και τις νέες μητέρες, ειδικεύομαι στο “Postnatal yoga”, στο “Birthling Lightly” και στο “Prenatal Yoga” καθώς και στο “Birthlight yoga for Maternity- προετοιμασία τοκετού”.

Θέλοντας όμως να διευρύνω τους ορίζοντες μου, την περίοδο αυτή φοιτώ στη Re: Frame, “Neuro- Linguistic Programming”, από την Ισιδώρα Καραδημητρίου.

Παράλληλα, εργάζομαι ως επιστημονικός συνεργάτης σε περιοδικά και σε site που πραγματεύονται την υγεία και την άσκηση ( joytv, vita, familylife, ΕΓΩ κ.λπ.).

Είμαι ιδρυτικό μέλος του οργανισμού AHFA-Aquatic Health & Fitness Professional Association και του European Society of Lifestyle Medicine.

Εδώ και 8 χρόνια διδάσκω «Aqua Aerobic» σε ενήλικες με πιστοποίηση από την sta-Aquacise, 4 χρόνια «Baby Swimming» με πιστοποίηση από τη sta και 2 χρόνια «Aqua Relax» ενώ διδάσκω και είμαι δημιουργός του «Aquarebalance» μαζί με την MSc ψυχοθεραπεύτρια Δέσποινα Γραββάνη . Επιπλέον, έχω πιστοποίηση στο «Watsu-Basic» από την ISWatsu.

Η αγάπη μου και το πάθος για το αντικείμενο της δουλειάς μου καθώς και η σκέψη ότι οι μέλλουσες και νέες μαμάδες χρειάζονται κάτι πιο εξειδικευμένο και προσωπικό, ήταν το έναυσμα για να δημιουργήσω ένα ακόμα «παιδί», το Aquabirth Pregnancy & Family Fitness Place!

Τέλος, οι σπουδές μου συνεχίζονται ακόμα και σήμερα στο σπίτι, καθώς είμαι μητέρα μιας κόρης που με διδάσκει καθημερινά πόσο όμορφη και πόσο ξεχωριστή είναι η ζωή με ένα παιδί!