Τα βασικά στοιχεία της μεθόδου Gyrokinesis® είναι η Τρισδιάστατη κίνηση, η Αναπνοή και η Ρευστότητα των κινήσεων.

Με την τρισδιάστατη προσέγγιση του σώματος στη μέθοδο Gyrokinesis® η κίνηση δεν απομονώνεται, αντίθετα συνδυάζονται οι φυσιολογικές θέσεις του σώματος με όλες τις δυνατότητες κίνησης της σπονδυλικής στήλης. Δουλεύει ολόκληρο το σώμα μέσω των φυσικών κινήσεων του και έτσι ενεργοποιεί πολλαπλές αρθρώσεις, ενδυναμώνει και συσφίγγει το σώμα βαθιά, ακόμα και μύες που δεν είχαν γυμναστεί με την συμβατική γυμναστική.

Η αναπνοή είναι βαθιά και συντονίζεται με την κίνηση. Αυτό κάνει το Gyrokinesis® αερόβια άσκηση και ανάλογα με την ένταση τής μπορούμε να επιτύχουμε σπουδαία αποτελέσματα στην απώλεια βάρους, γι αυτό και η μέθοδος αυτή συνιστάται ιδιαίτερα για γυναίκες που έχουν γεννήσει πρόσφατα και θέλουν να επανέλθουν στα προ εγκυμοσύνης κιλά!

Η ρευστότητα των κινήσεων είναι το κλειδί της μεθόδου. Οι κινήσεις γίνονται σε όλο τους το εύρος, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να έχουν χαμηλά φορτία στις αρθρώσεις. Έτσι βελτιώνεται η ευλυγισία και η ελαστικότητα και αυξάνεται η κινητικότητα των αρθρώσεων.

Ακόμα και με μια φορά την εβδομάδα άσκηση μπορούμε να νοιώσουμε πολύ σύντομα τις αλλαγές στο σώμα μας. Η μέθοδος Gyrokinesis® επανεκπαιδεύει το σώμα να κινείται με ρευστότητα, ηρεμία και δύναμη.

Γράφει η Δέσποινα Ρήσσου, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια GYROKINESIS®