Yoga - Body Back

yoga- body back

Body Back ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για μητέρες που είναι έτοιμες να περάσουν στο επόμενο επίπεδο!

Για σας που θέλετε να επιλέξετε τη γιόγκα για την τόνωση του σώματός σας αλλά και την επαναφορά σας στην προ- εγκυμοσύνης φυσική κατάσταση, το Aquabirth σας προτείνει την Vinyasa yoga!!  

Vinyasa  σημαίνει ροή. Είναι μια σειρά από asanas [συνειδητή , ευθυγραμμισμένη ,σταθερή ,άνετη στάση] που αλληλοσυμπληρώνονται κινησιολογικά. Κάθε στάση προετοιμάζει την επόμενη και κάθε στάση αναβαθμίζει ή αντισταθμίζει τις προηγούμενες. Όλα αυτά με μια ροή στην κίνηση.

Η Vinyasa yoga  θερμαίνει το σώμα και δημιουργεί ροή στη θερμότητα του σώματος η οποία περνά βαθιά στις αρθρώσεις και τους μύες , διευκολύνοντας την τελική παρατεταμένη παραμονή σε asana.  Κάθε κίνηση και κάθε παραμονή σε asana είναι πάντα συντονισμένη με τον κύκλο της αναπνοής.

Συμμετέχοντας σ αυτό το μάθημα, η ασκούμενη θα αποκομίσει οφέλη που θα την ωφελήσουν σ όλους τους τομείς της ζωής της!

Ορθοσωμία –αποφυγή μυικών πόνων και εντάσεων χάρη στη σωστή τοποθέτηση των οστών και των αρθρώσεων.  Επιμήκυνση του σώματος –ιδίως σπονδυλικής στήλης.

Διέυρυνση και αποσυμπίεση του σώματος –ιδίως στον θώρακα [μεγαλύτερη απορρόφηση οξυγώνου από τους πνεύμονες] και στις ωμοπλάτες.  Βελτίωση μυικού τόνου , δύναμης και αντοχής

Ενισχυμένη αίσθηση ισορροπίας. Μεγαλύτερο εύρος κίνησης στις αρθρώσεις. Ποιοτική συνειδητή αναπνοή – αποφυγή πονοκεφάλων , αυξημένη ζωτικότητα , αντιμετώπιση άσθματος

Αποτοξίνωση του οργανισμού. Ρύθμιση του βάρους. Βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς. Ηρεμία. Αυτοσυγκέντρωση. Ποιοτικό ύπνο. Τόνωση και εξισορρόπηση της λειτουργίας των ενδοκρινών αδένων.

Βελτίωση στην ικανότητα της μνήμης. Εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Επιβράδυνση της φυσικής γήρανσης. Καταπολέμηση της κατάθλιψης.                                                                                                                                           

Τέλος , θα μάθουμε μέσα από τις asanas και την βαθιά χαλάρωση τη σημασία της παύσης . Είναι η ώρα που το μυαλό σωπαίνει, στρεφόμαστε προς τα μέσα ακούγοντας μόνο τι έχει να μας πει το σώμα μας.

Το μάθημα πραγματοποιείται από την Μαρίζα Δόβελου,  πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Hatha yoga.  

19.30- 20.30

18.30- 19.30