Καταλαβαίνοντας την ανάγκη των δυο συντρόφων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, να έρθουν πιο κοντά, ανακαλύπτοντας και βιώνοντας την εγκυμοσύνη και παρατηρώντας την επιθυμία τους να κάνουν πράγματα μαζί, δημιουργήσαμε στο Aquabirth ένα μάθημα περιγεννητικής γιόγκα μόνο για ζευγάρια!

Στο prenatal yoga για ζευγάρια, δίνεται η δυνατότητα στον μπαμπά, να γυμναστεί, να χαλαρώσει και να έρθει ακόμα πιο κοντά με τη σύντροφό του…όπως μας επιβεβαιώνουν και μπαμπάδες που συμμετείχαν σε προηγούμενες ομάδες!

Στο prenatal yoga για ζευγάρια η εμπλοκή με το σύντροφο μέσω μιας υποστηρικτικής, σωματικής και διασκεδαστικής πρακτικής, προσδίδει μια διαφορετική αίσθηση, βοηθώντας το ζευγάρι να βρει τρόπους να γυμναστεί, να συνδεθεί βαθύτερα με το μωρό του και να καλλιεργήσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη που χρειάζεται για τη μεγάλη στιγμή του τοκετού!

Μέσα από ένα χαλαρό και ασφαλές περιβάλλον, βοηθάμε το ζευγάρι να προετοιμαστεί καλύτερα για την μοναδική εμπειρία του τοκετού. Έχει παρατηρηθεί ότι το άγγιγμα του συντρόφου απελευθερώνει την ένταση, βαθαίνει φυσικά την αναπνοή και οδηγεί σε ανακούφιση από τους τυχόν πόνους της εγκυμοσύνης.

Εκτός από τις ασκήσεις, το ζευγάρι μαθαίνει να «αναπνέει» μαζί, να χαλαρώνουν και να ενδυναμώνουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για τη γέννηση του μωρού τους, με εμπιστοσύνη, αγάπη και ευαισθητοποίηση.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε το ότι , δουλεύοντας τα ζευγάρια μαζί, απελευθερώνονται ποσότητες ωκυτοκύνης που προκαλούν το αίσθημα της χαλάρωσης, της απόλαυσης και της σύνδεσης.

Ιωάννα Βαπορίδη, MSc καθηγήτρια φυσικής αγωγής, ειδικευμένη στο prenatal & postnatal yoga & στην προετοιμασία τοκετού.