Διατροφή μετά τον τοκετό και κατά το θηλασμό


1Μετά τον τοκετό – θηλασμός: 
Ένα από τα μεγαλύτερα άγχη της νέας μητέρας είναι το πώς θα καταφέρει να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης. Ένα κατάλληλο και εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα σε συνδυασμό με τη συστηματική άσκηση αποτελούν το «χρυσό συνδυασμό» που θα μας οδηγήσει στο να καταφέρουμε να φτάσουμε στους στόχους μας σε ό,τι αφορά το βάρος μας αλλά και να διατηρήσουμε ένα πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και υγείας. Όσον αφορά στο κομμάτι της διατροφής, το στάδιο μετά τον τοκετό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Η νέα μητέρα θα πρέπει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία με επάρκεια.

Ειδικότερα στην περίπτωση που θηλάζει, οι ανάγκες της σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά είναι ακόμη μεγαλύτερες και αυτές θα πρέπει να καλύπτονται μέσα από τη σωστή επιλογή ποιοτικής τροφής στις κατάλληλες ποσότητες. Η συμβολή της διατροφής σε αυτό είναι καθοριστική προκειμένου να καταφέρει ο οργανισμός της να αντεπεξέλθει σε αυτές τις αυξημένες ανάγκες, χωρίς όμως να αυξηθεί το σωματικό βάρος.

Η απώλεια κιλών είναι εφικτή και θα πρέπει να γίνει σε κατάλληλο χρονικό διάστημα και σταδιακά, προκειμένου να είναι μόνιμη και να μην ανακτήσει η γυναίκα το σωματικό βάρος ξανά.

Η σημασία της διατροφής είναι καθοριστική τόσο στην πρόληψη, όσο και στην αντιμετώπιση πολλών Χρόνιων Εκφυλιστικών Νοσημάτων. Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Σακχαρώδης Διαβήτης, διάφορες μορφές Καρκίνου και φυσικά η Παχυσαρκία, που αποτελούν τις κυριότερες αιτίες θνησιμότητας σε όλο το Δυτικό κόσμο.

Στόχος του Aquabirth είναι η αντιμετώπιση, με απόλυτα επιστημονικό, αποτελεσματικό & ασφαλή τρόπο, προβλημάτων που χρήζουν διατροφικής παρέμβασης: Υπέρβαρο, Παχυσαρκία,  Διαταραχές Λήψης Τροφής: Νευρογενής Ανορεξία, Βουλιμία, Υπερφαγία, Παθολογικές καταστάσεις: υψηλό Ουρικό Οξύ, Υπερχοληστερολαιμία, Υπερτριγλυκεριδαιμία, Οστεοπόρωση, Υπέρταση, Αναιμίες, Αθλητές κλπ.

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα ελέγχου, συντήρησης και διατήρησης του σωματικού βάρους με την παροχή εξατομικευμένων διατροφικών συμβουλών και διαιτολογικών προγραμμάτων, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων και αξιόπιστων επιστημονικών μεθόδων.

Ενημερωθείτε για τις Διατροφικές μας συμβουλές από εδώ!!